Akademiler BÜYEM Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Eğitim Programları. Meslek Sahibi Yapan Akademiler, Mesleki Ve Kişisel Gelişim Eğitimi Veren Akademiler, BÜYEM Yaşamboyu Eğitim Merkezi.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Katılımcıları Üniversitenin Kütüphanesinden, İnternet Ve Bilgisayar Altyapısından, Havuz Ve Diğer Spor Tesislerinden, Otoparklardan, Sosyal Ve Kültürel Faaliyetlerden Ve Kampüslerin İmkanlarından Yararlanabilir.
Artık Boğaziçi Üniversitesinde Okumak Bir Hayal Değil. Pek Çok Gencin İsteği Ve Arzusu Boğaziçi Üniversitesinde Okumaktır, Ancak Yüksek Puanları Sebebiyle Bu Çokta Mümkün Değildir. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi BÜYEM 2002 Yılında Kuruldu. BÜYEM Üniversitenin Lisans Ve Lisans Üstü Eğitimleri Dışında Yer Alan Tüm Eğitimlerinin Koordinasyonundan Ve Yönetiminden Sorumlu Olan Birimi. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde Birçok Farklı Alanda Bir Çok Farklı Programda Eğitim Veriliyor. BÜYEM Üniversitenin Uzman Olduğu Alanlarda Eğitimler Vermekte.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Eğitimleri 3 Ana Başlık Altında Toplanıyor.
1. Uzmanlık Eğitimleri
2. Meslek Edindirme Eğitimleri
3. Beceri Kazandırma Eğitimleri
Uzmanlık Eğitimleri: Uzmanlık Eğitimlerinin Hedefi Üniversite Mezunlarına Yönelik. Üniversitede Belli Bir Bölümü Bitirmiş İnsanların Değişik Alanlarda Uzmanlıklarını Pekiştirebilecekleri Eğitimler Veriliyor. Uzmanlık Eğitimlerine Örnek Vermek Gerekirse; İnsan Kaynakları Yönetimi, Finansal Yönetim, Pazarlama, Dış Ticaret, Mekatronik, Yöneticiler İçin Finans Ve Muhasebe, Yöneticiler İçin Pazarlama, Kurumsal Sürdürülebilirlik, Entegre Hizmet Yönetimi, Eğitimde Bilgi Teknolojileri Sayılabilir.
Meslek Edindirme Eğitimleri: Lise Mezunu Fakat Her Herhangi Bir Şekilde Mesleki Eğitim Alma İmkanı Bulamamış Olan Kişilerin Mesleki Eğitimlerini Alabilecekleri Bir Eğitim Ortamı Oluşturmak İçin De Meslek Edindirme Programları Mevcut. Meslek Edindirme Eğitimlerine Örnek Vermek Gerekirse; Turizm Alanında Otelcilik, Seyahat Acentacılığı, Bilişim Alanında Yazılım Geliştirme, Web Uygulamaları Tasarlama Ve Geliştirme, Finans Alanında Bankacılık, Gayrimenkul Danışmanlığı, Ayrıca Etkinlik Yönetimi, Gayrimenkul Danışmanlığı, Halkla İlişkiler Gibi Eğitimler Verilmekte.
Beceri Kazandırma Eğitimleri: Belirli Bir Alanda Kendisini Geliştirmek İsteyen, Kişisel Gelişim İle İlgili Eğitim Almak İsteyen Kişilere Yönelik Olarak Verilen Bir Program. Beceri Kazandırma Eğitimlerine Örnek Vermek Gerekirse; Dil Eğitimleri, Sporla İlgili Çeşitli Eğitimler, Güzel Sanatlar, Resim, Heykel Vb. Eğitimler Sunulmakta. Eğitim Verilen Bazı Programlara İse Şunlar: İngilizce, İş İngilizcesi, İspanyolca, Rusça, Fransızca, Japonca, Bulgarca, Osmanlıca, Latince, Çince, Arapça, İbranice, Bilgisayar Destekli İngilizce, Almanca, MS Ofis Yazılımları, GMAT Hazırlık, TOEFL Hazırlık, Temel Aşçılık, Pastacılık Gibi.
BÜYEM Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde Değişen Dünyanın Dinamiklerine Paralel Olarak Yenilenin Eğitimler Verilmekte. BÜYEM Piyasada Yani İş Dünyasında Talep Görecek Olan Mesleklere Yönelik Eğitimler Vermeyi Hedefliyor. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinden Mezun Olmak O Kadarda Kolay Değil. Merkez Eğitim Alan İnsanın Verilen Eğitimi Alıp Almadığını Ciddi Bir Şekilde Ölçümlüyor. BÜYEM Merkezinde Verilen Tüm Eğitimlerde Yüzde 80 Devam Zorunluluğu Bulunmakta.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezinden Mezun Olup Sertifika Alanlar İş Hayatında Birkaç Adım Öne Geçmiş Oluyorlar.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezinde Eğitim Alma Şartları Nelerdir?
Uzmanlık Programları İçin Mutlaka Yüksek Okul Yada Üniversite Mezunu Olmak.
Meslek Edindirme Programları İçin En Az Lise Mezunu Olunması Gerekiyor.
Başvurular Kurumun Resmi İnternet Sitesi Üzerinden Yapılıyor. (Resmi Site)
BÜYEM Bünyesinde Uzmanlık Programları, Meslek Edindirme Programları, Beceri Kazandırma Programları, Güncelleme Programları, Kısa Eğitimler Veriliyor.
Güncelleme Programları: Üniversite Mezunlarına Yönelik Düzenlenen Programlardır.
Kısa Eğitimler: Programlar Tek Başına Alınabilen Dersler, Kurslar Ve Seminerlerden Oluşmaktadır. Güncelleme Programına Örnek Vermek Gerekirse; Finansal Matematik, Para Döviz Ve Sermaye Piyasaları, Temel Afet Bilinci Eğitimi, Avrupa Birliği Temel Bilgileri Ve Lobicilik, E-Eğitimler, Lise Öğrencilerine Yönelik Yaz Okulu, Hasta Güvenliği Ve Tıbbi Teknolojiyi Doğru Kullanma Yöntemleri.
BÜYEM Bünyesinde Ayrıca Kurumlara Özel Eğitimler de Verilmekte. Kurum Çalışanlarının Gelişimlerine Katkı Sağlamak Amacıyla Programlar Hazırlanmakta, Hazırlanan Programlar O Kuruma Özel Olarak Tasarlanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde Ayrıca Kurumlara Yönelik Sınav Merkezi İle Kurumların Sınav Sorularının Hazırlanması, Sınav Yeri Sağlanması, Sınavın Değerlendirilmesi, Sınav Sonuçlarının Yorumlanması Hizmetleri De Verilmektedir. BÜYEM Kurumlara Verdiği Hizmetler Bunlarla Da Sınırlı Değildir. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumlara Eğitim Danışmanlığı Hizmeti De Vermekte. Kurumlardan Gelen Talepler Doğrultusunda Kurumların Eğitim İhtiyaçları Belirlenip, Eğitim Hizmetleri Verilmekte. https://yeniisfikirlerii.blogspot.com/
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Eğitimleri Sonunda Verilen Sertifika Ve Belgeler:
Meslek Sertifikası: Meslek Edindirme Programına Katılıp En Az Orta Notu İle Başarılı Olmuş Katılımcılara Verilir.
Katılım Belgesi: Seminer Katılımcılarına Yada Başarılı Olamayan Katılımcılara Verilir.
Başarı Belgesi: Ders Ve Kurslarda Başarılı Olanlara Verilir.
Yeterlilik Sertifikası: Beceri Kazanma Programlarına Katılıp En Az Orta Notu Alan Katılımcılara Verilir.
Uzmanlık Sertifikası: Uzmanlık Programlarına Katılıp En Az Orta Notu İle Başarılı Olan Katılımcılara Verilir.
Sınav Belgesi: Sınav Katılımcılarına Aldıkları Puana Göre Sınav Belgesi Verilir.
Güncelleme Belgesi: Güncelleme Programlarının Kapsadığı Tüm Seminerlerden Katılım Belgesi Alan Katılımcılara Verilir.