Girişimcilerin Eğitimi, Geleceğin Girişimcilik Anlayışı Tekno Girişimcilik, Girişimcilerin Başarılı Olması İçin Taşıması Gereken Özellikler.
Tekno-Girişimci, Öngörü Ve Sezme Yeteneği İle Pazar Yaratma Ve Geliştirme Becerisine Sahip, Teknoloji Geliştirebilen Ve İnovasyon Yönetimine Hakim Girişimcidir. Tekno-Girişimcinin Başarısı Öngörülerinin Mümkün Olduğu Kadar Doğru Ve Gerçekçi Olmasına Bağlıdır.
Tekno-Girişimcinin Düşük Teknolojiye Yönelik Girişimci İle Farkı, Faaliyette Bulunmayı Düşündüğü Alanda Çok Daha Uzmanlaşmış Ve Bu Alanda İyi Yetişmiş Olması Gerekliliğidir. Tekno-Girişimciliğin En Büyük Avantajlarından Biri Düşük Sermaye İle Çok Yüksek Büyüme Hızlarının Yakalanmasıdır. Örneğin Hepimizin Yakından Tanıdığı Microsoft’un Kurucusu Ve Sahibi Bili Gates Tekno-Girişimciye En İyi Örnektir. Türkiye Gibi Genç Bir Nüfusa Sahip Ülkeler İçin Güçlü Bir Ülke Olmanın Ve Refah İçinde Bir Toplum Yapısı Oluşturmanın Yolu Teknolojiye Dayalı Yatırım Yapan Girişimcilere Sahip Olmaktan Geçmektedir.
Girişimcilik Eğitimleri:
Girişimcilik Konusunda Başarılı Olabilmek İçin Girişimcinin Girişimcilik Eğitimi Alması Gerekir. Girişimcilik Eğitimi Sırasında Öncelikle Girişimcilik Testi Uygulanır. Girişimcilik Testi İle Girişimci Adayının Yönetici, İşadamı Özelliği Ve Girişimci Özelliği Belirlenir. Ayrıca Bu Testle Girişimci Adayının Girişim Yetenek Ve Eğilimleri De Ölçülür. Girişimcilik Eğitimiyle Girişimcinin, Girişimcilik Konusunda Sahip Olduğu Yetenekleri Belirlenerek Bu Yetenekler Geliştirilmeye Çalıştırılır. Girişimcinin Öncelikle Yöneticilik Ve İş Adamı Özelliğini Taşıması Gerekir.
Girişimciyle İş Adamı Arasındaki Farklar Nelerdir:
İşini Sevmesi Ve İsteyerek Yapması,
Risk Alma Yeteneği,
Uzman Görüşlerinden Yararlanma,
İş Fikirlerine Sahip Olması,
Yatırım Konusunda Bilgi Sahibi Olması,
İş Hayatını Sevmesi Ve İnsanlarla Yakın Ve İyi İlişki İçerisinde Olması,
Yeniliklere Açık Olması
Girişimcilik Eğitiminin Temel Amacı Kişilerin Kendi İşini Kurarak Bağımsız Çalışmalarını Sağlamaktır. Bağımsız Çalışma, Kendi İşini Kurma, Serbest Çalışma, Kendi Hesabına Çalışma, Mikro İşletme, Girişimcilik Gibi İsimler Altında Yürütülen Faaliyetlerdir.
Başarılı Olmak İsteyen Girişimcinin Taşıması Gereken Özellikler:
Bağımsız Çalışma Konusunda İstekli
Serbest Çalışma Koşullarına Yatkın Kişilik
İşini Kurup Yürütebilecek Kadar Sağlıklı,
En Az Temel Eğitim Düzeyinde Öğrenim Görmüş,
Konuyla İlgili Belli Bir Düzeyde Teknik Bilgiye Sahip
İşini Kuracak Kadar Mali Gücü Bulunmak,
Kendi İşlerinde Özel Sektör Anlayışıyla İşini Sürdürmek,
Araştırmalar Göstermektedir Ki, Kurulan Her İşletme, Kendi İşini Kuran Kişinin Dışında Ortalama 7 Kişiye Ek İstihdam İmkanı Sağlamaktadır. Bu Önemli İstihdam Aracının Etkin Biçimde Kullanılması, İstihdam İmkanlarım Genişletecek Ve Kaynaklardan Maksimum Verimi Sağlayacaktır.