İş Kurma Fikirleri Hindi Çiftliği Kurmak

Çalıştığı İşten Memnun Olmayanlar, Yeni Bir İş Kurmak İsteyenler, Birbirinden İlginç Yeni İş Fikirlerini Sunmaya Devam Ediyoruz, Hindi Çiftliği Kurarak Çok Para Kazanabilirsiniz.

Türkiye’de Yılda 6 Milyon Hindi Yetiştiriliyor. Bu Yetiştirilen Hindilerin Büyük Bir Kısmı Yılbaşı Akşamı Tüketiliyor. Batı Karadeniz Bölgesinin Şirin İli Bolu’da On Binlerce Kişi Bu İşten Ekmeğini Kazanıyor. İşte Üreticisine İyi Paralar Kazandıran Hindinin Hikayesi.

YENİ İŞ KURMA FİKİRLERİ HİNDİ ÜRETİM ÇİFTLİĞİ KURMAK

Kanada’dan Getirtilen Hindi Yumurtalar Üreticilere Dağıtılıyor. 16 Haftalık Yetiştirme Süresinin Ardından Hindiler Kesilme Aşamasına Geliyor. Bir Hindi Üreticisine Yaklaşık 5 TL Para Kazandırıyor. Bir Hindi Üretim Tesisinde Yılda 200-250 Bin Hindi Yetiştirebiliyor. Orta Sınıf Bir Hindi Üreticisi 4 Ay Gibi Bir Sürede Hindileri Yetiştirip Bu Hindilerin Satışından Aylık 10 Bin TL Gibi Bir Kazanç Sağlayabiliyor. Hindiler 6 Hafta Gibi Bir Sürede 2,5 Kilogram Ağırlığa Ulaşabiliyor.

Küçük Yatırımcılar Hindi Üretmek İsterse Maliyeti Ne Kadardır?
Hindi Üretim Tesisi İçin Ortalama Metre Kare Maliyeti 150 Dolar Olarak Hesaplanmaktadır. Bin Metre Kara Bir Kümesten Yıllık 60 Bin TL Kazanılabilmektedir. Hindi Yetiştiriciliği Tavuk Yetiştiriciliğine Göre Daha Avantajlı. Belli Bir Büyüklüğe Gelen Hindilerin Bakım Masrafları Tavuklara Göre Daha Düşük. Hindiler Belli Bir Kiloya Ulaştıktan Sonra Dış Ortamlardan, Bakterileri Ve Virüslerden Daha Az Etkilenmesi Bakım Masraflarını Düşürüyor.

Hindi Üretim Yetiştiriciliği Tipleri:
Mera Tipi Hindi Yetiştiriciliği:
Mera Tipi Hindi Yetiştiriciliğinde, Çiftçiler Devlet Üretme İstasyonlarından Nisan- Mayıs Döneminde Aldıkları Civcivleri 1,5 Ay Kümeste, Daha Sonra Gündüzleri Merada Geceleri Kümeste Aralık Ayı Sonuna Kadar Besleyerek Yılbaşında Tüketim İçin Pazara Sunmaktadırlar. Mayıs-Haziran Aylarında Bakımına Başlanan Ve Yılbaşında 7-8 Kg. Canlı Ağırlığa Gelen Hindiler Genellikle Canlı Olarak Pazara Getirilmekte Ve Canlı Olarak Satılmaktadır.

Sözleşmeli Hindi Yetiştiriciliği:
Türkiye’de Fason Üretim Diye Adlandırılan Sözleşmeli Hincilik Modelinde Firma Tarafından Belirlenen Sözleşme Şartları Gereğince Üretim Dönemi Başında Bir Fiyat Tespit Edilerek Üretim Süreci Sonunda Yem Randımanı Gibi Bazı Kriterleri De Dikkate Alarak Ürün Teslim Edildikten Sonra Ödeme Yapmaktadır. Firmanın Kendi İç Politikaları Doğrultusunda Zaman Zaman Çiftçiye Avans Verilmektedir. Üretim Sonundaki Ödeme De Yine Firmanın Kendi Prensiplerine Bağlı Olarak Peşin Veya Vadeli Olarak Yapılmaktadır.
https://yeniisfikirlerii.blogspot.com/
Devlet Hayvancılık Sektöründe Faizsiz Ve Çok Düşük Faizlerle Uzun Vadede Geri Ödemeli Teşvikler Vermektedir.

About admin

Check Also

PET SHOP NASIL AÇILIR? İŞ FİKİRLERİ

Pet Shop Nasıl Açılır, Para Kazandıran İşler, Pet Shop Açarak Para Kazanmak, İş Fikirleri Pet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir