İlk Adımda Mutlaka Kendi Sermayenizi Oluşturmanız Gerekir. Yapacağınız Yatırımda Kendi Sermayenizi Riske Etmeniz, Diğer Taraflara Size Ortak Olmak ya da Kredi Açmak Konusunda Güven Verir. Başlangıç Sermayesine Kişisel Katkınızı Sağladıktan Sonra, Ek Finansman Kaynaklarını Değerlendirebilirsiniz. Bankalar, Başlangıç Sermayesi İçin Ek Finansman Sağlayabilirler. Kredi Başvurusu Yaparken, Şirketinizin Yasal Yapısıyla İlgili Ayrıntılı Bilginin Yanı Sıra, Güvenilir Referanslar Göstermeniz Gerekir.
İş Planınızı Ve Nakit Akış Senaryolarınızı da Kredi Başvurunuza Eklemeniz Artı Puanlar Olacaktır. Diğer Başlıca Finansman Kaynağı İse Leasingtir. Şirketinizi Kurarken Temin Etmeniz Gereken Teçhizatı Uzun Dönemli Kiralamaya Olanak Tanıyan Leasing Yöntemi, Özellikle Bankaların Yeni Şirketlere Kredi Açmakta İsteksiz Davrandığı Türkiye’de Güçlü Bir Alternatiftir.
Motivasyona Sahip Olmak
Motivasyona Sahip Olmak En Önemli Güçtür. Finansman Dahil Diğer Etkenlerden Daha Önemlidir. Zorlukları Yenmek, Aşıp Üste Çıkabilmek İçin Gerekli Olan Şeydir.
Motivasyon Kaynakları
Kendi Kendinin Patronu Olmak, Mevcut İş Seçeneklerinin Verebileceği Maddimanevi Kazanımlardan Daha Fazlasına Ulaşma İsteği, Kendi İşini Kurmak Dışında Kendi Hayatını Kazanma Seçeneklerinin Sınırlı Olması, Emekli Veya Boş Oturanlarda Olduğu Gibi İş Kurarak Daha Çok Manevi Tatmin Sağlama Çabası, Bağımsız Yada Esnek Çalışma Ortamına Sahip Olmak, İş Fırsatlarını Değerlendirme İsteği.
Başarılı Bir İş Fikri Belirlemek
Motivasyon Sahibi Girişimcinin İlk Koşulu; Öncelikle Kendi İş Deneyiminiz, Ustalığınız Ve Becerileriniz; İkinci Kaynak, Çevredeki Fırsatlardır.
Çalışma Programı Hazırlamak
İş Fikrinin Bulunmasından İlk Müşterilere Kadarki Aktivitelerin Planlanması Kaynakları Verimli Kullanabilmek Ve Zamanı İyi Değerlendirmek İçin Gereklidir.
İş Fikrinin Ön Değerlendirmesini Yapmak
İş Fikrinin Uygulanmasında Yerine Getirilmesi Mümkün Olmayan Yasal
Gereklilik, İzin Veya Ruhsat Var Mı?
İş Fikrinin Uygulanması İçin Zorunlu Olan Ve Girişimcinin Temin
Edemeyeceği Bilgi, Beceri, Ustalık Ve İşgücü Girdileri Var Mı?
İş Fikrinin Genel Çalışma Şekli Veya Çabaları, Girişimcinin Yerine
Getirememe İhtimali Var Mı?
İş İçin Gerekli Finansman Büyüklüğü, Karşılanması Olanaksız Boyutta Mı?
Ürünlerin Üretiminde Gerekli Olan Teknik Ve İdari Süreçlerin Yerine
Getirilmesi Girişimci İçin Olanaksız Mı?
İş Fikrinin Temel Başarı Kriteri Nedir?
Girişimcinin Kuracağı İşin Başarı Şansıyla İlgili Değerlendirmesi Nedir?
İş Fikrinin Yapılabilirlik Araştırmasını Yapmak
Kurulacak İşletmenin Yapısının Ortaya Çıkarılmasıdır. Doğru Sektör; Doğru Ölçek, Doğru Zaman, Doğru Ortaklar, Doğru Yer, Doğru Makinelerin Belirlenmesidir.
İş Planını Hazırlamak
Yapılabilirlikle Belirlenen Proje Kapsamının Uygulanması İçin İş Planı Gereklidir. İş Planı, İşin Kurulması İçin Gerekli Tüm Aktiviteler Sıralandığı, Hangi Hedeflerin, Neleri Nasıl Ve Ne Zaman Yapacağını İçeren Bir Çalışmadır.
İşi Kurmak
İş Planındaki Tüm Aktivitelere Karar Verilmesi Ve Gerçekleştirilmesi:
İşyerinin Kiralanması,
Yasal Kuruluşun Yapılması,
Elemanların,
Makine-Ekipmanın Ve Malzemelerinin Temini,
Finansman Temini Ve
Faaliyete Geçilmesi,
İş Kurmanın Hareket Noktası,
İşini Kaybetmek,
İşsizlik Döneminin Uzun Sürmesine Tepki,
Gerçekleştirmek İstedikleri Hayallerinin Olması,
Çalışmalarının Maddi/Manevi Karşılığını Alamamaları,
Bir Hobiyi İşe Dönüştürmek,
Bir İş Fırsatının Belirlenmesi,
Hayat Tarzını Değiştirme İhtiyacı,
Artık Başkası Hesabına Çalışmamak Arzusu,
Daha Çok Para Kazanma Arzusu Vb. Gibi
Girişimcilik Yeni İş Fikirlerinin Ortaya Çıkarılmasıyla Sınırlandırılmamalıdır. Sürekli Olarak Gelişen Ve Küreselleşen Dünyamızda Girişimciliği Etkileyen En Önemli Faktörler Yenilik Ve Teknolojidir. Yenilik Kavramı Yeni İş Fikirlerinin Bulunmasıyla Oluşan Ve Yeni Üretimlerin Meydana Gelmesini Sağlayan Bir Olgudur. Bulunan İş Fikirlerinin Uygulanması Gerekmektedir. Bulunan Bu İş Fikirlerinin Uygulamayla Sonuçlandırılması Bir Süreç Doğurur. Kısaca Girişim Süreci de Diyebileceğimiz Bu Sürecin Verimliliği, Onun Nasıl Yönetildiğiyle Doğrudan İlgilidir.