Turizm Sektöründe Para Kazanma Fikirleri, Turizm Sektöründeki Meslekler.
Turizm Sektöründe Hizmet Veren Oteller En Büyük Sıkıntıyı Nitelikli Personel Ararken Yaşıyor. Turizm Sektöründe Eleman Arayan Oteller Özellikle Kalifiye Eleman Bulmada Sıkıntı Yaşıyor. Sektörde Ön Büro, Steward, Hausekeeper (Kat Hizmetleri), Yiyecek İçecek Hizmetleri Personeli Bulmakta Sıkıntı Çekiliyor. Sektörün En Büyük Sıkıntısı Kalifiye Ve Sertifikalı Elemanın Olmaması.
Otellerin Altın Değerleri Turizm Meslek Liselerinden Gelen Öğrenciler. Öğrencilerin Okulda Edindikleri Teorik Bilgilere Otellerde Pratik Bilgiler Ekliyor, Onları Yetiştirerek Kalifiye Eleman Oluşturuyorlar. Sektörde Çalışanların Önü Açık, Komi Olarak Sektöre Giriş Yapan Biri Garson, Asistan Kaptan, Kaptan Ve Servis Müdürlüğüne Kadar Yükselme Şansı Sahip.
Turizm Sektörünün En Önemli İstihdam Alanı Mutfaklar. Bir Otel Cirosunun Yaklaşık Yüzde Yirmisini Mutfak Masrafına Ve Mutfak Personeline Harcıyor. Turizm Sektörü Özellikle Gençler İçin Birçok Farklı Alanda İstihdam Olanağı Sunuyor.
Turizm Sektöründeki Meslekler:
Ön Büro: Odalar Müdürü, Ön Büro Müdürü, Ön Büro Müdür Yardımcısı, Resepsiyon Şefi, Rezervasyon Şefi, Ön Büro Şefi, Vardiya Şefi, Müşteri İlişkileri Müdürü, Nöbetçi Müdür, Resepsiyonist, Rezervasyon Memuru, Santral Şefi, Bell Kaptan, Ön Büro Kasiyeri, Santral Operatörü, Belboy, Doormen, Bagajcı, Vestiyer Görevlisi.
Kat Hizmetleri: Hausekeeper, Hausekeeper Yardımcısı, Çamaşırhane Şefi, Meydan Şefi, Çamaşırhane Şef Yardımcısı, Kat Şefi, Kuru Temizleme Operatörü, Çiçekçi, Çamaşır Yakama Operatörü, El Ütücüsü, Pres Ütücü, Oda Görevlisi, Terzi, Çamaşırhane Görevlisi, Temizlikçi, Çamaşır Taşıyıcı, Meydancı, Porter, Camcı.
Yiyecek Ve İçecek: Yiyecek İçecek Müdürü, Bar Ziyafet Şefi, Servis Müdürü, Restoran Şefi, Banket Şefi, Kaptan, Şef Garson, Bar Kaptanı, Barlar Şefi, Oda Servisi Şefi, Restoran Kaptanı, Barmen, Garson, Oda Servisi Garsonu, Kaptan, Barmad, Mini Bar Garsonu, Bar Komisi, Order Taker, Barboy, Şef Kom, Hostes, Kasiyer, Kahveci Güzeli, Garson Yardımcısı, Kafeterya Garsonu, Oda Servis Komisi, Komi, Busboy, Barboy.
Yiyecek Üretimi: Mutfak Şefi, Saus Şefi, Aşçıbaşı, Şef Sosiyer, Kasaphane Şefi, Pastane Şefi, Soğuk Şefi, Sıcak Şefi, Şef Antremetier, Alakart Şefi, Büfe Şefi, Şef Ekmekçi, Stewart Şefi, Personel Aşçısı, Usta Aşçı, Kasap, Ekmekçi, Kahvaltıcı, Pastacı, Tatlıcı, Izgaracı, Dömi Şef Soğuk, Ekmekçi Şef, Soğuk Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Soğuk Komi, Pastane Komi, Sıcak Komi, Ekmekçi Komi, Kahvaltıcı Komi, İkinci Komi, Kasap Komi, Şef Komi, Alakart Komi, Sosiyer Komi, Çırak, Komi, Bulaşıkçı, Apranti, Kahvaltı.
https://yeniisfikirlerii.blogspot.com/
Önü Açık Olan Turizm Sektöründe Bir Kariyer Hedefliyorsanız Turizm Meslek Liselerini Tercih Edebilirsiniz. Sektörde Üniversitelerin Turizm İşletmeciliği Bölümünü Tercih Ederek Kariyerinizi Daha Üst Seviyelere Taşıyabilirsiniz.