Girişimcilik Kavramı Hakkında Her Şey

Girişimcilik Nedir
Çağımızın İhtiyaçlarına Yönelik Gerçekleştirilen Tüm Atılım, Yenilik Ve Yenileştirmelerin Hayata Geçirilmesi İçin Yapılan Bütün Eylemler Girişim Olarak Adlandırılır. Girişimlere Öncülük Eden, Yatırım Ve Finans Desteği İçin Risk Alan, Koşullara Göre Hareket Edip İyi Sonuçlar Almayı Hedefleyen Kişiler Girişimcidir. Girişimcilik, Var Olan Yatırımların Veya Değerlerin Yeniden Yorumlanması Değildir. Girişimcilik, Yeni Kazanç Alanları Yaratmak Ve Yenilikler Getirmek İçin Yapılan Çalışmalar Bütünüdür.

Girişimcilik Kavramı Nasıl Doğmuştur

Girişimcilik Kavramı Nasıl Doğmuştur?

Girişim Kavramı Aynı Zamanda Müteşebbis Olarak Da Adlandırılmaktadır. Müteşebbis Kavramı, 19. Yüzyılda Fransız Ekonomist Jean Baptiste Say Tarafından Günümüzdeki Anlamına Kavuşturulmuştur. Girişimcilik Kelimesinin İngilizce Kökenini İnceleyecek Olursak; ‘Entrepreneur’ Çalışan, Emek Harcayan, Üretim İçin Çaba Sarf Eden Anlamına Gelmektedir.

Başarılı Bir Girişimci Olmak İçin Neler Gereklidir
Girişimci Bir Bireyde Olması Gereken Belli Başlı Özellikler Vardır. Fakat Bir Fikriniz Varsa Girişimcilik Aynı Zamanda Öğrenilebilir Ve Geliştirilebilir Bir Şeydir. Girişimci Bir Bireyde Bulunması Gereken Özelliklerden Birkaçını Sıralayacak Olursak:

-Kararlılık: Girişimler Her Zaman Başarılı Sonuçlar Vermez Ya Da Başarıya Giden Süreç Oldukça Uzun Zaman Alabilir. Bu Süreçte, Girişimcinin Atacağı Adımlarda Kararlılık Göstermesi Başarıya Giden Yolda Büyük Bir Yardımcısı Olacaktır.


-İkna Yeteneği: Girişimlerin Çoğu Finansal Desteğe İhtiyaç Duyar. Finansal Destek Sağlamak İçin, Girişimcilerin Projelerini Yatırımcılara En İyi Şekilde Sunmaları Ve Onları Yatırım Yapmaya İkna Etmesi Gerekir. Bu Süreçte İkna Yeteneği Oldukça Önemli Bir Rol Oynar. Yatırımcılar Karşılarında Güçlü Bir Proje Ve Girişimci Görmek İsterler. Hiçbir Yatırımcı Parasını İkna Olmadığı Bir Proje İçin Harcamak İstemez.

-Sorumluluk: Başarıya Ulaşmak İçin Sorumluluk Sahibi Olmak En Önemli Etkenlerden Biridir. Yapılması Gereken İşlerin, Projenin Gereklerinin Farkında Olan Sorumluluk Sahibi Girişimciler Kısa Sürede Piyasa İçinde Dikkat Çekecektir.

-Yazılı Ve Sözlü Haberleşme Yeteneği: Yatırımları Değerlendirmenin En Etkili Yönlerinden Birisi Projenizi Yazılı Ve Sözlü Yollardan Yeterince İyi Tanıtmaktır. Ürününüzü Tanıtırken Kullanacağınız Kelimelerin Her Biri Ürününüze Çekeceğiniz Dikkat İçin Büyük Önem Teşkil Etmektedir.

-Planlı Hareket Etme: Başarılı Bir Girişime Giden Yolda Planlı Hareket Etmek Son Derece Önemlidir. Girişimcinin Atacağı Her Adımdan, Sonraki Adımlarını Planlaması Projenin Başarıya Ulaşmasını Sağlayacaktır. Planlı Hareket Etmek, Her Durum Ve Koşulda Planı Takip Etmek Değildir. Başarılı Olmak İsteyen Bir Girişimci, Gerekirse, Gelişen Olay Ve Durumlara Göre Geri Adım Atabilmeli Ya Da Gelecek Adımlarını Uygun Biçimde Planlayabilmelidir.

-Liderlik: Girişimci Adayı Projesinin İstediği Gibi Şekillenmesini İstiyorsa Projesine Liderlik Edebilmeli, Çalışacağı Kişileri Başarıyla Yönlendirebilmelidir. Girişimci Adayı, Başarılı Bir Şirket Sahibi Olmak Ya Da Markalaşmak İstiyorsa Liderlik Girişimci de Aranacak Özellikler Arasında Birinci Sırada Yer Almalıdır.

Girişimciliğin İlgi Alanlarından Olan İnnovasyon Ne Demektir
İnnovasyon, Yeni Bir Fikir Üzerine Yenileştirmeleri İçeren, Sürekli Gelişim İçinde Olan Ve Birbirini Takip Eden Eylemler Bütününe Verilen Addır. Başarılı Olmak İsteyen Firmaların İnnovatif Bir Yapıya Sahip Olmaları Çağımızın En Önemli Şartlarından Biri Haline Gelmiştir. Müşterilerin İlgisi Yapılan Yenilik Ve Geliştirmeler İle Canlı Tutulur. Aynı Zamanda İnnovasyonlar Toplum Faydasını Göz Önünde Bulundurarak Yapılmalıdır.

Girişimcilik İçin Eğitime İhtiyaç Var Mıdır?
Yazımızda Daha Önceden De Belirttiğimiz Üzere, Girişimcilik Öğrenilebilir. Ülkemizde Tobb Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi, Girişimcilik Alanında Etkin Bireyler Yetiştirme Konusunda Öncü Olmuştur. Özyeğin Üniversitesi Ve Karabük Üniversitesi’nde De Girişimcilik Bölümü Vardır. Ayrıca, Girişimci Bireylerin Yetişmesindeki Açığı Ve Önemi Fark Eden Kurum Ve Kuruluşlar Girişimcilik Eğitimleri Vermeye Yönelik Kurslar Açmaya Başlamışlardır. Fakat Her Meslekte Olduğu Gibi, Girişimciliğinde Eğitiminin Alınmasına Rağmen Zorlayacak Yönleri Vardır. Girişimci Olmayı Düşünen, Potansiyeli Olduğunu Düşünen Kişiler Bu Eğitimlerle İçlerindeki Potansiyeli Çıkarma Yollarını Öğrenebilir Ve Geliştirebilirler.

Doğru Yatırımcı Nasıl Bulunur
Yatırımcı Bulmak Belki De Projenizin Hayata Geçmesini Sağlayacak En Önemli Adımdır. Yatırımcı Bulmak İçin Çeşitli Kurum Ve Kuruluşlar Tarafından Düzenlenen Yarışmalar Takip Edilebilir. Bu Yarışmalardan Elde Edeceğiniz Dereceler Sizi Doğru Yatırımcıya Yönlendirecektir. Girişimciler İçin Kaliteli Bir Ortam Sunan Start-Up Günleri Takip Edilebilir. Girişimciler Bu Etkinlikler Vasıtasıyla Projelerini Daha İyi Koşullarda Ve Nitelikli Kişilere Lanse Etme Fırsatı Yakalar. Edinecekleri Çevre Girişimlerini Bir Adım Daha İleri Taşıma Fırsatı Sunar. Unutmayın Ki Başarılı Girişimlerin Ardında Her Zaman İstikrar, Plan Ve Doğru Yatırımcılarla Yapılan İş Birlikleri Yatmaktadır.

About admin

Check Also

Girişimcilik Süreci Nasıl Olmalıdır?

Girişimcilik Sürece Nasıl Olmalı, Girişimcilik İş Geliştirme Analizi. “X Ürün Bu Ara Çok Satıyor, Rakip …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir